Na nedavno održanom Sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije OMEK u Budempešti svoje proizvode predstavila je lokalna firma Unda MD Marin špajz iz Ruskog Krstura, članica LAG Srce Bačke.

Sajamski nastup obezbedilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredna komora Srbije na predlog Lokane akcione grupe Srce Bačke.

Nastup na sajmu OMEK bio dobra je prilika za proizvođače iz Srbije da predstave proizvode i plasiraju ih na tržište Mađarske koja je naš četvrti izvozni i šesti uvozni partner. OMEK sajam ima istoriju dugu 190 godina, a cilj mu je da predstavi kompanije u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, da prezentuje zdrave, održive proizvode i proizvode bez GMO, obezbedi profesionalni forum za industrijske lidere gde mogu da razgovaraju o aktuelnim pitanjima agrobiznisa.

Sajam je bio podeljen u 8 tematskih oblasti koje obuhvataju voće i povrće, proizvode od mesa, pekarske i konditorske proizvode, med, mleko i mlečne proizvode, organik, alkoholna pića i sokove, meso od divljači i ribu. Srbiju je predstavljalo osam proizvođača hrane, pića i vina iz svih delova države.