Tradicionalna manifestacija „Dani sela, dani žita“ održaće se tokom vikenda u Kruščiću.

Tokom sva tri dana planiran je bogat program.

U petak, 16. juna, na programu su, od 16 časova, predstava „Ružno pače“ i od 17 časova predstava „Pretvori dan u san“. Program u petak zatvara promocija knjige Jasenke Lalović, „Brda od pelina“, koja počinje u 19 časova i 30 minuta a koja se održava u Maloj sali mesne zajednice Kruščić.

U subotu 17. juna program počinje u 8 časova opštinskim takmičenjem vozača otvorenog tipa, zatim je u 9 časova otvaranje likovne kolonije, da bi sat vremena kasnije, u 10 časova, bio otvoren izložbeno prodajni sajam. U isto vreme na programu je defile Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kruščić, a u 11 časova počinje edukativno druženje pčelara. U 13 časova na programu je takmičenje u tekbolu, dok je u 15 časova ručak za sve prisutne. Kulinarski deo programa nastavlja se u 16 časova takmičenjem u brzini konzumacije šampite, gde je prva nagrada biciklo. U 17 časova predviđen je kulturno umetnički program, a subotnji deo programa završava se fudbalskom utakmicom veterana, koja je na programu u 18 časova.

Poslednji dan manifestacije, u nedelju 18. juna, počinje takmičenjem u sportskom pecanju, koje startuje u 7 časova. U 9:30 časova na programu je turnir u malom fudbalu „Legende Kruščića“, a tačno u podne nastavlja se ribolovački program bacanjem varalica u cilj. Sat vremena kasnije, u 13 časova, je dodela nagrada za takmičare u sportskom ribolovu i ručak za sve prisutne. U 14 časova je podela ribe za takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Kotlić Kruščića“, dok je u 16 časova predaja uzoraka i, potom, proglašenje pobednika. Ovim proglašenjem manifestacija „Dani sela, dani žita“ se završava.

Organizator manifestacije je Mesna zajednica Kruščić, a pokrovitelji su Opština Kula ,Turistička organizacija opštine Kula i Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.