Danas je u Novom Sadu, na Trgu republike 14, počela sa radom prodavnica ,,Iz srca Bačke“ d.o.o., koja je socijalno preduzeće osnovano od strane Lokalne akcione grupe ,,Srce Bačke” iz Kule u okviru Projekta pod nazivom ,,Povećanje prihoda od prodaje dobara i usluga malih lokalnh proizvođača kroz razvoj lanca distribucije proizvoda”, koji je finansiran iz sredstava Opštine Kula.

Otvaranju je prisustvovao pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, koji je istakao značaj ulaganja u socijalnu ekonomiju.

“Ova prodavnica je opravdanje, da se tako izrazim, zašto smo insistirali da se donese zakon o socijalnom preduzetništvu. Da povučem paralelu sa regionom, svi kada odu u Trebinje dive se Hercegovačkoj kući, jer je to mesto gde se prodaju lokalni hercegovački proizvodi. Evo, ovo je upravo vojvođanska kuća, a ujedno i jedna od turističkih atrakcija”, rekao je Ivanišević.

Pokrajinski sekretar je dodao da će jedan dan na predstojećem 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu na Novosadskom sajmu biti posvećen lokalnim akcionim grupama čiji će rad, aktivitet, projekti i rezultati biti predstavljeni kako relevantnim institucijama i organizacijama, tako i posetiocima, sa ciljem i da kroz razgovor o potrebama lokalnih akcionih grupa, Sekretarijat kreira adekvatne podsticajne mere namenjene njima.

Trg republike i Riblja pijaca su ovim obogaćeni za veoma atraktivan prodajni objekat u kom se mogu naći rukotvorine, prehrambeni i drugi proizvodi brojnih lokalnih proizvođača kako iz Kule, tako i sa teritorije opštine Vrbas.

LAG “Srce Bačke” Kula, trenutno okuplja preko pedeset lokalnih domaćih proizvođača, udruženja i kreativaca, odnosno ljudi koji su aktivni na teritoriji Kule i Vrbasa, a projekat u okviru kog je otvoren ovaj prodajni objekat ima za cilj pružanje podrške malim proizvođačima da izađu na veća tržišta.

Opština Kula već punih pet godina podržava LAG i kroz svoje programe omogućava malim proizvođačima da nastupaju i da se pojavljuju na mnogim manifestacijama i sajmovima.