U centru Kule, u bloku zgrada poznatijem pod nazivom Lamele, osvanuo je takozvani „humani parking“. Naime, uslov za parkiranje na određenim parking mestima jeste slanje humanitarne SMS poruke. Govoreći o motivima jedne ovakve akcije, Miljana Pavkov, koja je i inicirala ovako nešto, izrazila je nadu da će ova ideja zaživeti, kako u drugim delovima Kule, tako i u drugim naseljenim mestima opštine. Takođe, zahvalila se svima onima bez kojih ova akcija ne bi ugledala svetlost dana:

„Glavni cilj je da pomognemo deci, a prvenstveno sam se bazirala na deci iz naše opštine koja su u fondaciji „Budi human“. Ideju sam videla na internetu i, da kažem, ukrala sam je od opštine Arilje. Delovala mi je kao super ideja i imala sam želju da jedna takva akcija oživi i u našoj opštini. Pričala sam i sa predsednikom opštine i on se složio da to možemo da uradimo na dosta lokacija u našoj opštini. Ja sam se prvo bazirala na Lamele, zato što tu živim i zato što je tu frekvencija saobraćaja i vozila velika, prvenstveno zato što imamo mnogo privrednih subjekata koje posećuju ljudi sa strane i to mi je delovalo odlično kao taj prvi korak. Nadam se da će ova ideja zaživeti, a i jedna poruka veoma znači, jer naše malo njima će mnogo značiti. U mojoj ideji pomogla mi je Verona Sekeruš i Atelje Plus, zatim su mi pomogle moje kolege iz „Komunalca“, koji su dali i postavili znakove, a pomogla mi je i opština, s obzirom da je bilo potrebno promeniti znak“.

Jedna od životnih lekcija jeste ta da su male ideje obično pokretači velikih stvari, te tako ostaje nada da će ovaj parking biti samo jedan mali deo velike priče u bliskoj budućnosti. A, kako je sav prihod od parkiranja namenjen za lečenje dece koja vode svoju bitku za ozdravljenje, nije loše napomenuti načine na koje se može pomoći njima. Za Milu poruka sa sadržajem 1196, za Unu 843, za Milana 1008, za Teodoru 892, za Mašu 1230, za Lava 1067 i za Đinu 859. Poruke sa ovim brojevima šalju se na broj 3030. Budimo humani!

Izvor: Q media