Predstavnici LAG “Čačak – Gornji Milanovac” i LAG “Dragačevo – Jelica – Zapadna Morava” posetili su LAG “Srce Bačke”. Razmena iskustava, kao i prezentovanje primera dobre prakse uz predstavljanje modela rada i funkcionisanja LAG-a bili su u fokusu posete.

Prvog dana predstavnici lokalnih samouprava, preduzetnika, privrednika i OCD iz Čačka Gornjeg Milanovca i Lučana imali su priliku da posete proizvodnju sokova, džemova i zimnice “Marin špajz” u Ruskom Krsturu, kao i da vide krsturski zamak, gimnaziju i da se upoznaju sa radom Udruženja žena “Bajka”

Drugog dana studijske posete Aleksandra Gagović, načelnica Opštinske uprave, Vladimir Stanković, direktor Turističke organizacije opštine Kula i Miloš Danilov, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Kula prezentovali su modele podrške lokalne samouprave privrednicima, poljoprivrednicima, udruženjima i turističku ponudu opštine Kula, a Bojan Kovač, menadžer LAG „Srce Bačke“ predstavio je najznačajnije projekte LAG-a, među kojima je formiranje Centra za kompetencije u hortikulturi, e-pijaca, brend Iz srca Bačke i LAG-ova prodavnica. Gosti iz zapadne Srbije posetili su takođe Vinariju Milisavljević u Liparu i salaš Stara kudeljara gde su imali razgovor sa predsednikom opštine Kula Damjanom Miljanićem.

Poseta LAG-u je aktivnost Projekta “Podrška lokalnom biznisu” koji se realizuje kroz program EU PRO Plus i finansiran je sredstvima Evropske Unije.