Radionica „Od njive do trpeze“ održana je danas u maloj sali Skupštine opštine Kula. U samom fokusu radionice bile su mogućnosti i načini plasmana proizvoda male privrede na tržište, kao i standardi koji moraju da budu ispunjeni sa aspekta kvaliteta proizvoda. Organizatori ove radionice bili su, pored LAG “Srce Bačke”, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i Novosadski humanitarni centar.

Marija Đurić, predavač i član Lokalne akcione grupe “Srce Bačke” govorila je o samom aspektu plasmana, kao i o načinima za adekvatno predstavljanje na tržištu i navela da je uloga našeg LAG-a i povezivanje malih proizvođača u cilju bezbednog plasmana njihovih proizvoda.

Miloš Danilov, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Kula, istakao je da je radionica deo SEED step tri projekta i da za cilj ima dalje jačanje i promociju proizvoda koji tek treba da učvrste svoje mesto na tržištu.

Radionica „Od njive do trpeze“ je prva u nizu koja sadrži sve potrebne informacije za proizvođače koji tek treba da se probiju na tržište.

U današnje vreme svetskom ekonomijom dominiraju korporacije koje zauzimaju ogroman deo svetskog tržišta. Ipak, mnoge od njih su na početku bile kreativne zamisli koje su vremenom učvrstile svoj položaj na tržištu i koje su postale to što jesu danas. Upravo ove radionice služe kao odlična odskočna daska za ulazak u svet biznisa, jer znanje, u kombinaciji sa kreativnošću,marljivošću i trudom, često daju velike rezultate.
LAG i KLER Opštine Kula pozivaju sve zainteresovane građane da predlože nove teme za održavanje radionica u vezi poljoprivrede i ruralnog razvoja i uzmu učešće u radu Centra za kompetencije u hortikulturi.