09.12.2021. u novosadskom Master centru održana je konferencija “Žensko preduzetništvo u vreme globalnih izazova” u organizaciji Vlade Republike Srbije, Pokrajinske vlade AP Vojvodine, Saveta za koordinaciju i praćenje ekonomskih aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine i Udruženja preduzetnica „Biznis na štiklama“.
Na poziv organizatora konferenciji su prisustvovali predstavnici LAG “Srce Bačke” Bojan Kovač lag-menadžer, Olja Matijašević sekretar i Marija Đurić preduzetnica iz Ruskog Krstura, članica LAG-a.
Kroz tri panela svoja preduzetnička iskustva i savete su podelili Aleksandra Kosanović, direktorka Sektora marketinga i komunikacija Erste Banke, Ana Koešal, direktorka „Fondacije Ana i Vlade Divac“, Dubravka Bjekić, direktorka i osnivačica platne institucije „PaySpot“, Aleksandra Miletić, projektna koordinatorka UN WOMEN SERBIA, Anas Fajad Karman, zamenik Stalne predstavnice Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP SERBIA), kao i uspešne preduzetnice iz cele Srbije Marija Šuranji, Ana Gluščević, Ivana Srdić, Olja Jurišin, Andrea Mladin, Ljubica Erkić i Nataša Došen. Poseban doprinos dala je novinarka i književnica Vesna Dedić koja je sa prisutnima podelila svoju zanimljivu poslovnu priču.
Konferenciju su svojim učešćem podržali predsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Igor Mirović, potpredsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Branko Ćurčić, pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišecić i ministarka za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja dr Darija Kisić Tepavčević.