U okviru SEED Step III projekta, Novosadski humanitarni centar (NSHC) otvara Konkurs za grantove – bespovratna sredstva za proizvodne preduzetničke inicijative,u cilju podrške osnaživanju i samozapošljavanju žena i mladih, a takođe i zaštite životne sredine u opštinama Apatin, Kula, Surdulica i Vladičin Han.
Svaki grant se sastoji od materijala/opreme (mašine, uređaji, oprema, potrošni materijal, nameštaj i drugi neophodni artikli za pokretanje i razvoj sopstvenog biznisa) u vrednosti od 1.600 EUR i obuke iz relevantne oblasti, za šta je izdvojeno oko 270 EUR .
Na konkurs za SEED Step III bespovratna sredstva mogu da se prijave pojedinci, preduzetnici i firme koji žele da započnu sopstveni posao ili unaprede postojeći. Uslov je da delatnost postoji najmanje godinu dana pre datuma objavljivanja ovog poziva, a grantovi su namenjeni mladima (osobama mlađim od 30 godina) i ženama (bez obzira na starost). Pored toga, grantovi su namenjeni isključivo za proizvodne delatnosti koje su zasnovane na principima Plave ekonomije – inovativno i održivo korišćenje raspoloživih resursa i zaštita životne sredine, reciklaža i ponovna proizvodnja, obnovljivi izvori energije, smanjenje otpada u najširem mogućem smislu, bilo da se odnosi na resurse, vreme ili energiju.
Rok za slanje prijava je 6. decembar 2021. godine.