Поводом 15. октобра –Међународног дана жена у руралним срединама одржана је онлајн конференција под називом „Жене на селу – изазови, права и могућности“. Конференцију су заједнички организовали Мрежа ЛАГ-ова Републике Северне Македоније и Мрежа локалних акционих група Србије.
Циљ овог догађаја био је да се укаже на незавидан положај жена у руралним срединама како у Србији тако и у Северној Македонији, али и да се покажу могућности којима се ово стање може побољшати кроз ЛЕАДЕР приступ и деловање локалних акционих група у сарадњи са државним органима и институцијама.
Конференцији су присуствовао аташе Министарства за социјална питања, здравство, негу и заштиту потрошача Републике Аустрије, Харалд Фугер, саветница за програмирање мера за локалне иницијативе при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Љиљана Симић, представници македонске и српске мреже ЛАГ-ова, те више од 30 представника ЛАГ-ова, јавних институција и цивилних организација из Северне Македоније и Србије.