05.07.2021. изложбом слика Радета Павлова у холу Дома културе Сивац, почела је 22. манифестација „Ивањско цвеће”. Након изложбе, у Плавој сали Дома културе Сивац Народни оркестар Дома културе Сивац одржао је свечани концерт „Свилен конац“, а чувари традиције приказали су ревију народних ношњи.
Другог фестивалског дана, 06.07.2021. од 17 часова у дворишту ОШ „20. октобар“ у Сивцу постављени су изложбено продајни штандови чланова ЛАГ-а, Удружења жена „Вредне руке“ из Крушчића, Удружења креативних „Артка“ из Врбаса, Пчеларског удружења из Сивца, Удружеља “Бачке пчелице вреднице” из Бачког Доброг Поља, а грађани ће бити у прилици да чују и народне гусларе Душана Живковића и Радомана Јеловца. Традиционално плетење ивањских венаца у црквеној порти рађено је у предвечерје, након чега је одржан свечани концерт „Чувари традиције“. Крај манифестације резервисан је за паљење ивањске ватре.
Манифестација има за циљ неговање фолклорног стваралаштва Срба староседелаца у Војводини. Стратешки овај фестивал има велик значај за Војводину, зато што веома мали број ансамбала негује аутентично стваралаштво Срба староседелаца у Војводини, а Фестивал се организује под покровитељством општине Кула.