Mladi iz ruralnih područja Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i sa Kosova*, njih 35, imali su priliku da tokom četvorodnevnog kampa od 24. do 28. maja u Mojkovcu kroz radionice, ali i umrežavanje i razmenu iskustava, stvore “dobru podlogu” za osnaživanje učešća omladine iz ruralne sredine u ruralnoj transformaciji zemalja Zapadnog Balkana kroz EU LEADER / CLLD pristup, kao i da razmene iskustva o temama doprinosa uravnoteženom teritorijalnom razvoju ruralnih područja svojih sredina.
Na poziv Balkanske mreže za ruralni razvoj (BRDN) u partnerstvu sa Mrežom za ruralni razvoj Crne Gore i uz finansijsku podršku GIZ – Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, kampu su prisustvovali Olja Matijašević (LAG “Srce Bačke”), Milica Radin (LAG “Panonski Fijaker”), Staša Velimanović (UG “Nimbus”) i Jovan Vickov (LAG “Partnerstvo za Potamišje”).
Ovo je bila odlična prilika sa se mladi obuče na koji način će se podsticati ruralna područja i da se upute da na najbolji način iskoriste postojeća sredstva različitih dostupnih fondova i prevaziđu moguće izazove.