Грађани Куле имали су прилику да се 24.09.2020. упознају са понудом чланова ЛАГ “Срце Бачке“ у оквиру другог дана манифестације „Лагдани“. Ова манифестација одржава се први пут са циљем промоције локалних производа и произвођача чланова ЛАГ-а и презентације рада организације. Куљанима се представило више од двадесет удружења, газдинстава и предузетника чланова ЛАГ-а као и гости из ЛАГ „Панонски фијакер“ Сомбор – Апатин.
Уз продајну изложбу, ЛАГ је свечаној сали организовао округли сто намењен представницима ЛАГ-ова коме се одазвало 10 од 22 партнерства која су у процесу израде стратегија руралног развоја за средине у којима делују. Циљ окупљања било је повезивање партнерстава и размена искустава у досадашњем деловању, а теме скупа односиле су се на имплементацију LEADER-a, положаја ЛАГ-ова, односа са државним органима и службама као и отварање потенцијала за међусобну сарадњу и јачање веза ЛАГ-ова у Републици Србији.
„Лагдани“ су прави пример добре сарадње јавног и цивилног сектора будући да су организатори уз ЛАГ „Срце Бачке“ и Туристичка организација општине Кула и Туристичка организација општине Врбас.