У оквиру манифестације “Лагдани”, грађани Врбаса су 23.09.2020. имали прилику да се упознају са понудом чланова ЛАГ-а на продајној изложби која је организована на платоу испред општине. Произвођачи производа домаће радиности, сувенира, пчелињих продуката, здраве хране и другог, презентовали су свој асортиман свим заинтересованим посетиоцима .
Уз изложбу, ЛАГ је организовао округли сто за представнике локалних самоуправа из окружења о значају LEADER приступа и потребе подршке организацијама какве су ЛАГ. Скупу у великој сали општине Врбас су присуствовали представници градова Суботице и Сомбора и општина Оџаци, Србобран, Врбас и Кула. Предавање су одржали Јагода Кочић национални експерт за LEADER и Бојан Ковач менаџер ЛАГ “Срце Бачке”. Представници локалних самоуправа су упознати са LEADER приступом, начином функционисања ЛАГ-ова у ЕУ, начином функционисања ЛАГ-ова у Србији, као и примерима добре праксе.
Манифестацију “Лагдани” организује ЛАГ “Срце Бачке” у сарадњи са Туристичком организацијом општине Врбас и Туристичком организацијом општине Кула. “Лагдани” се одржавају 23.09.2020. у Врбасу и 24.09.2020. у Кули.