Proteklog vikenda u Kruščiću održena je manifestacija „Dani sela – dani žita“ u organizaciji Mesne zajednice Kruščić i TOO Kula, članova LAG „Srce Bačke“ Kula, pod pokroviteljstvom Opštine Kula.

Bogat dvodnevni program otvorili su najmlađi takmičenjem u vožnji bicikala. Uporedo sa ovim održano je i opštinsko takmičenje vozača otvorenog tipa, u organizaciji Saveza vozača opštine Kula. Popodnevna subotnja dešavanja upotpunili su slikari, učesnici likovne kolonije, a priređen je i izložbeno-prodajni sajam Udruženja žena „Vredne ruke Kruščića“ i gostujućih udruženja iz okolnih mesta. Veliku pažnju privukla je i združena pokazna vežba članova dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Kule, Ruskog Krstura i Kruščića, a svoje umeće pokazao je i vatrogasni podmladak… U kulturno-umetničkom programu su nastupili mali folkloraši iz Kruščića i Sivca, a najmlađe posetioce je zabavljao poznati dečji animator Peđolino i mađioničar Karlo Veliki. Subotnje popodne manifestacije „Dani sela Dani žita“ u Kruščiću su obeležila su još i sportska dešavanja, takmičenje u basketu „Tri na tri“, kao i utakmica veterana.

Nedelju, drugi dan manifestacije „Dani sela Dani žita“ obeležilo je takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić Kruščića“. Ovogodišnje takmičenje je najmasovnije od do sada održanih jer je nastupilo 35 ekipa iz svih mesta u opštini, ali i iz Bača, Odžaka, Lalića, Bačkog Brestovca, Doroslova. Valja istaći i to da su tokom oba dana manifestacije „Dani sela Dani žita“ u čardi „Njena noga“ posetioci mogli da vide izložbu fotografija Lajoša Balaža.

Tokom trajanja manifestacije predstavnici LAG “Srce Bačke”, predstavili su organizaciju i razgovarali sa predstavnicima Udruženja u cilju uključivanja u strukturu LAG-a, međusobnom povezivanju i prikupljanju projektnih ideja koje će biti uvrštene u buduću Lokalnu strategiju ruralnog razvoja.