Хуманитарно удружење „Емпата“ из Врбаса доказ је да назив Удружења одговара карактеристикама људи који у њему раде. То су данас и показали. Решили су да се захвале онима који су у ванредном стању морали да обављају своје радне задатке и нису могли да остану код куће и донирали су Кол центру у Друштву „Плава птица“ и Дому здравља Кула бесплатне здраве оброке. Љубица Горановић из Удружења „Емпата“ рекла је да ово није стандардна активност, али да је ванредно стање утицало и на њих, те су желели да им на овој начин искажу захвалност за сав рад и труд који су указали осталим суграђанима.
Кад је оброк у питању, њега је припремио професионални кувар Данијел Микшић са својим помоћницима, а састојци су углавном донације. ЛАГ „Срце Бачке“ и предузеће „Вртлари“ из Врбаса, донирали су састојке, Хотел „Бачка“ из Врбаса уступило је своју кухињу, а цвећара „Прованса“ из Врбаса декорисала је све аранжмане, рекла је Горановић.
Ова акција је спроведена у сарадњи са ЛАГ „Срце Бачке“, а Бојан Ковач, менаџер ове Групе је рекао да су контактирани пољопривредни произвођачи са територије општина Кула и Врбас који су се огласили на страници ЛАГ Е-пијаца и готово сви произвођачи су донирали своје производе од којих су направљени ови здрави оброци за оне који су од почетка ванредног стања све време радили. Претходне три недеље су овакве акције биле организоване у Врбасу, рекао је Ковач и додао да је ово најбољи пример како јавни, приватни и цивилни сектор сарађује на територији наше две општине и овом приликом позвао све суграђане да купују локалне, домаће производе, да купују преко ЛАГ Е – Пијаце и помогну локалним произвођачима.