Poziv poljoprivrednicima za subvencionisanje goriva po hektaru biće upućen 1. marta, najavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović. Od 1. marta kreće poziv za poljoprivrednike za davanje po hektaru, za davanje za gorivo, moći će svi da se prijave i sedam dana od podnošenja zahteva pare će biti na računu. Poziv se odnosi na isplatu 20 dinara po litru, za 60 litara po hektaru, pa ko bude hteo, prijaviće se. Menjaćemo sve da bismo profesionalne poljoprivredne proizvođače, tamo od kraja godine, kvalitetnije pomogli, većom svotom novca, najavio je ministar Nedimović.

On je za narednu sedmicu najavio i objavljivanje očekivanih cena za 20 najznačajnijih poljoprivrednih proizvoda, dok prve isplate subvencija za kupovinu domaćih traktora počinju ovih dana.

Po Nedimovićević rečima, urađena su prva rešenja za subvencije za nabavku traktora i ovih dana bi trebalo da krene prva isplata. Nedimović kaže da je interesantno što je veliki broj prijavljenih.

Ovi domaći traktori naročito su interesantni onima koji se bave poljoprivredom južno od Save i Dunava jer su tamo parcele manje i ljudi se bave voćarstvom i povrtarstvom. Za sve ostale, krajem godine ćemo iz programa „Srbija 2025“ imati poseban program za velike traktore, da ponudimo ljudima određene grantove da bi traktori bili jeftiniji i da bismo tu cifru od 19 godina, koliko je star prosečan traktor u Srbiji, spustili što više možemo, rekao je Branislav Nedimović.

izvor:Dnevnik