U Kuli, u prostorijama LAG-a, 27.02.2020. održano je predavanje Ivane Popović i Gorana Dukovića na temu “Bioenergija i prevencija štetnih zračenja”. Organizatori predavanja bili su LAG “Srce Bačke” i Udruženje “Organic life” Kula.
Tokom predavanja obrađene su teme kako održati dobar protok energije kroz telo;
koja su to stanja i bolesti kod kojih bioenergetski tretmani daju najbolje rezultate; koji su to bitni faktori za uspešnost u isceljivanju; kako neutralisati, čak i preokrenuti uticaj štetnih zračenja na naš život; kako sprečiti nastanak bolesti; kako postići brže dugoročnije rezultate u lečenju i predstavljena je organizacija HEArt čiji su osnivači Ivana Popović i Goran Duković.
Ivana Popović je medicinski radnik, Acces Bars praktičar, član Predsedničkog kluba i punih 17 godina se bavi detekcijom štetnih zračenja u radnom i životnom prostoru. 12 godina je radila kao savetnik u jednoj internacionalnoj kompaniji koja se bavila detekcijom štetnih zračenja i zaštitom od istih. Bogato iskustvo koje je stekla kroz te godine, kao spoznaja koliko to što “ne vidimo” oko nas može promeniti kvalitet života koji vodimo, želi nesebično da podeli. Vremenom, kako je sticala iskustva i veštine na ovome polju, počela je da izrađuje Orgonite. Kreator je brenda “Life Orgoniti”, koji postoji već punih 7 godina.
Goran Duković je završio Mirovne studije, sertifikovani je trener za trenere nenasilne komunikacije i praktikuje i proučava meditaciju.Već godinama se bavi bioenergijom i radiestezijom, organizuje školu Bioenergije u Srbiji i kreator je “Harmonične Vibracije“ koncepta energetskih vežbi za oslobađanje potisnutih emocija iz tela.Takođe spravlja posebne biljne tinkture, koje se u načinu izrade i energiji, razlikuju od drugih, sličnih proizvoda. Sarađivao je sa Institutom za Javno zdravlje Vojvodine, Institutom za Plućne bolesti, Institutom za Kardiovaskularne bolesti, Institutom za Onkologiju u Sremskoj Kamenici, Domom zdravlja “Novi Sad”, Lekarima bez granica.