10.oktobra obelažava se Dan mentalnog zdravlja. Ovim povodom u vrbaskom muzeju je realizovana radionica pod nazivom “Oslobodi se“. Realizatori su bili Ženski centar „Horizont“ Vrbas i Kancelarija za mlade Vrbas, članovi LAG-a „Srce Bačke“ u saradnji sa Udruženjem „Organic life“ Kula.
Radionica je organizovana kao terapijski čas crtanja grafitom, gde su prisutni bili u prilici da na ovaj način iskažu svoje emocije i istovremeno se oslobode stresa. Drugi deo radionice je sprovela Dragana Zanini, sportski psiholog, koja je ukazala na delotvorne načine očuvanja mentalnog zdravlja kroz bavljenje sportom i kroz sportske aktivnosti.
Događaj su ulepšali mališani iz kucurskog vrtića koji su svoju kreativnost izražavali crtajući i družeći se sa učesnicima radionice.
Svetski dan mentalnog zdravlja ustanovljen je 1992. na inicijativu Svetske federacije za mentalno zdravlje u saradnji sa SZO. Obeležavanje ovog dana ima za cilj podsticanje ulaganja u sistem podrške mentalnom zdravlju i isticanju važnosti mentalnog zdravlja.

Ženski centar “Horizont” Vrbas i KZM Vrbas, članovi LAG “Srce Bačke” u saradnji sa Udruženjem “Organic life” Kula obeležili Dan mentalnog zdravlja.
Prilog TV Bačka Vrbas