17.08.2019. u Ruskom Krsturu održana je tradicionalna, osma po redu, manifestacija „Dani krsturske paprike 2019.“ Organizator manifestacije je Udruženje proizvođeča paprike „Kapsikum anum“, član LAG-a „Srce Bačke“ .

Program je počeo u 10,00 časova pripremanjem tradicionalnih jela i degustacijom specijaliteta od paprike, nakon čega je upriličen obilazak polja firme „3KI i njihovog hibrida paprike“ i održan skup otkupljivača i proizvođača paprike i izlazak na teren i obilazak više parcela pod paprikom. Tokom celog dana u centru sela, na štandovima koji su postavljeni tim povodom održana je izložba paprike i drugih povrtarskih proizvoda, proizvoda domaće radinosti, starih zanata i suvenira. Centralni deo svečanosti počeo je u 17,00 časova defileom paradnih zaprega Konjičkog kluba „Rusin“ i gostiju kluba.
U odnosu na prošlu godinu manifestacija bogatija za veći broj učesnika iz naše zemlje i okruženja.
I ove godine vredne nagrade podeljene su za najlepši štand, najlepšu masku na dečijem maskenbalu, koji je održan tim povodom i za najveću, odnosno, najtežu papriku.
Kompletan doživljaj upotpunjen je kulturno muzičkim delom programa i koncertom grupe „Divlji kesten“.
Pokrovitelji manifestacije „Dani krsturske paprike 2019.“ su opština Kula i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.