Od 22. do 24. jula u sklopu projekta AGRINNO (sufinansiranog iz Intereg IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska–Srbija 2014-2020) u Morohalomu održana je interaktivna radionica na temu “Profesional qualifications, exhibitions, self-instruction” (Profesionalne kvalifikacije, izložbe-sajmovi, selfinstrukcija). Radionici su prisustvovali i predstavnici LAG “Srce Bačke” Kula Petar Pejin, predsednik UO LAG i Boja Kovač, LAG-menadžer. Predstavnici institucija i organizacija iz Vojvodine, učesnici projekta, takođe su imali priliku da se upoznaju sa mađarskim poljoprivrednicima iz okoline Segedina i obiđu njihova poljoprivredna gazdinstva, razmene iskustva i prošire međusobnu saradnju.

Projekat Agrinno ima za cilj podizanje produktivnosti u proizvodnji i postizanje samozapošljavanja primenom inovativnih rešenja, edukovanjem nezaposlenog stanovništva za stvaranje uslova za najekonomičnije iskorišćavanje zemljišta i radne snage u proizvodnji povrća kako za sopstvene potrebe tako i za iznošenje viška proizvoda na tržište, povećanje kvaliteta proizvoda i prihoda domaćinstva.
Dugoročni cilj projekta je širenje i promocija rezultata u praksi i povezivanje ljudi sa pijacama, prodavnicama i tržnim centrima.
Projekat Agrinno će poboljšati inovativni pristup u poljoprivredi u cilju iskorišćavanja obradivog zemljišta u okućnicama u prekograničnom području uvođenjem novih tehnologija za uzgoj biljnih kultura.