Manifestacija „Dani bundeve“, koja je održana u subotu, 20.oktobra i ove godine je privukla veliki broj građana koji su imali priliku da vide i kupe proizvode izlagača i učestvuju u zabavnom programu.
Otvarajući manifestaciju predsednica Skupštine Opštine Kula Tatjana Kvasni naglasila je da je ovakav vid manifestacija primer kako pojedinac može da živi i opstaje od svog rada i koliki je značaj malih proizvođača za svaku zajednicu. Da ovaj dan promoviše zdrav način života kojim manifestacija još više dobija na značaju.

Vladimir Stanković, direktor Turističke organizacije Opštine Kula istakao je da su „Dani bundeve“ produkt saradnje između javnog i privatnog sektora, odnosno između Turističke organizacije Opštine Kula i udruženja žena „Eko Kula“ i iskoristio priliku da pozove i sva druga udruženja da se priključe kako bi se organizovalo još više ovakvih manifestacija. Zahvalio se svim izlagačima, posetiocima i deci koja su učestvovala u zabavnim radionicama osmišljenim za ovu priliku.

Ispred udruženja žena „Eko Kula“ Erika Proroković, kao jedan od izlagača navela je kako su u udruženju prisutni mali proizvođači koji sve više cene svoj rad i okreću se porodičnoj proizvodnji. Bundeva je proizvod koji raste na našem podnevlju i kao veoma zdrav proizvod je idealna za promovisanje zdrave hrane i zdravog načina života koja je cilj ovog udruženja.

Lokalna samouprava je pokazala da je podrška privatnom sektoru i saradnja sa malim proizvođačima jedan od njenih ciljeva za ekonomski razvoj cele opštine.