U Novom Sadu, 04. i 05. februara održan je prvi Međuopštinski sastanak u okviru SEED Step III programa podrške obrazovanju i zapošljavanju. Sastanku su pored predstavnika opština Apatin, Šabac, Surdulica i Vladičin Han prisustvovali Bojan Kovač i Olja Matijašević ispred LAG „Srce Bačke“ i Dragana Žekić Šukara i Miloš Danilov ispred Kancelarije za LER opštine Kula. Učesnike je putem video linka pozdravio i predsednik opštine Kula Damjan Miljanić koji je ispred lokalne samouprave izrazio podršku ovakvom vidu međuopštinske saradnje.


Drugog dana sastanka učesnicima je predstavljen LAG i dosadašnji rad naše organizacije, kao i primena LEADER principa u Srbiji i mogućnosti koje udruživanje u lokalne akcione grupe pružaju jedinicama lokalne samouprave i akterima iz privatnog i civilnog sektora. Pomoć koju LAG „Srce Bačke“ može da ponudi u formiranju novih lokalnih akcionih grupa je po oceni ostalih učesnika velika i dobrodošla i na tom polju će se, između ostalog, nastaviti dalja međuopštinska saradnja.
SEED Step III program se realizuje uz pomoć Novosadskog humanitarnog centra pod pokroviteljstvom Austrijske razvojne agencije i ima za cilj unapređenje uslova za zapošljavanje ciljnih grupa ovog programa – žena i mladih.