Predstavnici LAG „Srce Bačke“ Petar Pejin i Bojan Kovač 20. i 21. oktobra posetili su Pirot i Belu Palanku.
Prijemu u gradskoj upravi prisustvovali su Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota, Mira Zlatkov, direktor ZIP centra za mlade – biznis inkubator d.o.o. Pirot i Ana Petrović koordinator Centra. Ovom prilikom dogovorena je saradnja između ZIP Centra Pirot i naše organizacije. Predstavnici LAG-a su takođe obišli ZIP Centar koji je osnovan je uz podršku grada Pirota i ima za cilj povećanje zapošljavanja mladih kroz samozapošljavanje. Projekat je finansiran od strane delegacije EU u Srbiji u cilju regionalnog ekonomskog razvoja. ZIP centar uspešno posluje od 2012. godine i danas služi kao primer dobre prakse uspešnih i samoodrživih projekata u oblasti ekonomskog razvoja.
Cilj dogovorene saradnje jeste međusobno povezivanje, razmena prijektnih ideja, informacija i iskustava, zajednički nastupi pred domaćim i međunarodnim organizacijama, saradnja na projektima od zajedničkog interesa i drugi oblici saradnje.
Predstavnici LAG-a iskoristili su priliku da posete i LAG „Katena mundi“ u Beloj Palanci koji se prostire na teritoriji tri opštine na jugoistoku Srbije (Bela Palanka, Babušnica i Niška Banja). U razgovoru sa Jasminom Golubović, zastupnicom LAG-a, naglašena je potreba povezivanja LAG-ova širom Srbije i unapređenje saradnje između organizacija ovog tipa. LAG „Katena mundi“ je u završnoj fazi izrade LSRR.